Seniorkollo

MENY

Aktiviteter Seniorkollo

För dig som vill göra en egen film eller vara med i en filminspelning. Du kanske vill testa allt, bara skådespela eller vara bakom kameran, oavsett så är vårt filmläger en plats för dig.

Eget filmskapande

I grupper gör deltagarna egna filmer med stöd av våra filmhandledare. De coachas genom manusskrivning, inspelning och redigering. När manuset och planeringen är klar går gruppen vidare till själva filminspelningen där alla får prova de olika delarna med att filma, ta upp ljud, sköta klappan, skådespela, ge regi, sköta belysningsutrustningen med mera. Varje grupp har en egen studio där de skriver sina manus och redigerar sina filmer.

Filmstudio

I vår stora filmstudio har vi workshops i studioinspelning, teoretiskt och praktiskt. Alla får testa kameraåkvagnen, lära sig om ljussättning, arbeta med rekvisita, rökmaskin och vi spelar in en scen till en film i spännande miljö.

Utbildningar

Under veckan har vi ett flertal utbildningar som varvas med övriga aktiviteter.

Teknikgenomgång – Testa och lära sig filmutrusningen som används under veckan. Dolly, JIB, filmkamera, ljudutrustning, ljusutrustning, klappa etc.


Att arbeta med film – En grundläggande inspirerande introduktion i filmskapande.


Manus och dramaturgi – Lära sig grunderna i manusskrivande och filmberättande. Hur en historia byggs upp på bästa sätt


Foto och ljud – Filmberättande, att berätta med bilder. Vad olika utsnitt och perspektiv förmedlar. Vad är ett bra respektive dåligt filmljud.


Regi, skådespeleri och produktion – Tolka, visualisera och ta manuset vidare. Planera inspelningen. Sammanföra allas tankar och arbeta åt samma håll. Att ge och ta regi, skådespeleri på film.


Redigering, ljud, effekter, musik – Att arbeta med det filmade materialet efter inspelningen. Hur tempo och samspelet mellan bild, färger, musik och ljudeffekter skapar önskad stämning i en scen.

Dubbning av tecknad film

Workshop med dubbning av film. Vi går igenom tekniken i vår ljudstudio där alla får vara röstskådespelare och spela in sin röst till olika karaktärer i tecknade filmer. Vi jämför originalet med hur det låter när vi bytt ut rösterna till våra egna.

Animering med stop motion

Animationsworkshop där vi går igenom grunderna i att animera med stop-motion-teknik, något som deltagarna kan fortsätta med hemma med enkel utrustning. Vi använder oss av legofigurer för att snabbt komma igång och alla får testa att göra sin egen stop-motion-film.

Sårsminkning

Workshop med sårsminkning. Vi pratar om hur specialeffekter och smink används i film. Alla som vill får testa att sminka sig och bygga upp sårskador med latex, vax och filmblod.

Skådespeleri

För de som är intresserade av skådespeleri finns flera möjligheter i gruppfilmen och studion. Vi har också utbildning i skådespeleri och regi.

Kvällsaktiviteter

Dagarna är strukturerade medan kvällarna är mer fria. Vi tittar på och samtalar om film, spelar sällskapsspel, har filmquiz, är ute i naturen, går promenader eller bara umgås i vårt café.

Biograf

Titta på film i vår egna bio med Dolby Atmos 7.2.4-ljud. Här har vi flera av våra föreläsningar och utbildningar. Det är också här vi avslutar lägerveckan med en filmpremiär där vi visar alla filmer som gjorts under veckan.

Våra lokaler

Vi håller till hos iFocus Studios mitt i Västra Götaland. Fastigheten ligger på landet, ca en timma från Göteborg. 3000 kvm, nybyggda lokaler i kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar. Till oss kommer ni med bil eller tåg.

Samlingssalar och mötesrum

Här finns ett flertal samlingssalar och mötesrum där vi har utbildningar, filmvisningar och workshops eller bara tar det lugnt och umgås.

Biograf

Vi har en egen biograf där vi tittar på film, har en del utbildningar och vår avslutande filmpremiär.

Filmstudio

I vår stora studio har vi workshops i studioinspelning och alla får vara skådespelare och testa tekniken.

Deltagarnas egna studios

10st studios. Varje grupp har en egen studio där de arbetar med manus och redigerar sina filmer.

Restaurang och café

Här äter vi alla våra måltider och här finns också vårt café där vi umgås på kvällarna med sällskapsspel, musik, quiz eller film på storbild.

Konserthall

Konserthallen har plats för 300 personer. Den används mest under Filmkollo men under Seniorkollo kan vi använda den till filminspelningar och teknikgenomgångar om vädret är höstruskigt så vi inte kan vara ute. 

Filmhandledarnas studios

Filmhandledarnas studios där de arbetar med filmen som spelas in i studion under veckan och där vi har vår workshop i dubbning. 

Boende, dusch och mat

Boende

Vi har nybyggda sovrum med flera wc och duschar i samma korridor som sovrummen. Vi fördelar boendet efter kön eller om ni är ett sällskap som vill dela rum. Meddela oss vid anmälan om ni har önskemål om fördelningen. Alla har var sitt klädskåp och hylla vid sängen med eget eluttag för laddning av mobiltelefon. Klädskåpen är inte låsbara. Kudde och täcke finns på plats men örngott, påslakan och underlakan tas med hemifrån.


Rumsfördelning
Det görs en rumsfördelning innan lägerstart med upp till två personer i varje rum. Är ni två eller tre personer i sällskap bor ni naturligtvis i samma rum om ni meddelar det vid anmälan. Kommer du ensam delar du rum med en till person om du inte uppgraderar boendet.


Uppgradera boendet
Vi har fyra enkelrum som kan bokas för 800 kr extra per vecka. Det är spiraltrappa upp till en vindsvåning, det finns inte hiss. Toalett och dusch finns på våningen under. 


Vi har också två dubbelrum med 2st enkelsängar och wc/dusch på rummet. Vardera rum kan bokas av två personer för 1800 kr extra per vecka, (900 kr per person). Det går inte boka dubbelrummen som enkelrum. 


Meddela oss vid anmälan om ni önskar boka enkelrum/dubbelrum, eller maila om ni redan anmält er. Det är först till kvarn som gäller. 

Dusch

Vi har inga duschrum med flera duschar, alla duschar är individuellt låsbara. Schampo, tvål, duschhandduk och handduk till tandborstning tas med hemifrån

Mat

Frukost, lunch och middag serveras i restaurangen. Eftermiddagsfikat kan ni avnjuta under en lugn stund mellan filmaktiviteterna. Dessa fyra måltider ingår i deltagaravgiften, önskas ytterligare smörgåsar, frukt etc. på andra tider finns det att köpa i vårt café.

 

Utöver ordinarie meny kan vi erbjuda vegetarisk, glutenfri och laktosfri kost. I de fall önskemål finns om specialkost som inte kan tillgodoses ges möjligheten att ha med sig matlådor som kan värmas i mikro. Finns behov av specialkost meddelas det vid anmälan.

Anmälan

För att vara med på Seniorkollo gör ni en anmälan

Föreningen Inventum är arrangör

Inför lägret

Anmälan

Föreningen Inventum är arrangör

Inför lägret

Anmälan