Seniorkollo

MENY

Frågor och svar

En vecka på Seniorkollo kostar 5900 kr, delbetalning är möjligt. I priset ingår allt under veckan: samtliga måltider, boende, utbildningar, föreläsningar, workshops, filmutrustning och arbetsmaterial.

Ja, då betalas 2000 kr i samband med anmälan och resterande summa senast 30 september.

Nej, det behövs inte några förkunskaper. Det behövs ingen erfarenhet av filmskapande. Alla som har viljan och intresset är välkomna!

Deltagarna fördelas upp till två personer i varje rum.

Det görs en rumsfördelning innan lägerstart. Är ni två eller tre personer i sällskap bor ni naturligtvis i samma rum om ni meddelar det vid anmälan. Kommer du ensam delar du rum med en till person.

Vi har fyra enkelrum som kan bokas för 800 kr extra per vecka. Det är spiraltrappa upp till en vindsvåning, det finns inte hiss. Toalett och dusch finns på våningen under. 

Vi har också två dubbelrum med 2st enkelsängar och wc/dusch på rummet. Vardera rum kan bokas av två personer för 1800 kr extra per vecka, (900 kr per person). Det går inte boka dubbelrummen som enkelrum. 

Meddela oss vid anmälan om ni önskar boka enkelrum/dubbelrum, eller maila om ni redan anmält er. Det är först till kvarn som gäller. 

Ja, det går bra att ställa husbilen på vår parkering om ni vill sova i den. Deltagaravgiften är densamma men det är ingen extra kostnad för parkeringen. Vi kan dock inte ordna med elanslutning men ni har tillgång till wc och dusch dygnet runt.

Filmkollo arrangeras av den ideella föreningen Inventum som arbetar för att skapa kvalitativa kulturaktiviteter som olika temaläger, kurser och utbildningar.

Har ni frågor om Inventum är ni välkomna att kontakta föreningens ordförande, Jenny L. Wallin.

De flesta kommer till oss med egen bil. Annars går det bra att åka tåg/buss. Läs mer här.

Seniorkollo arrangeras första gången hösten 2022.

Vårt ungdomsläger Filmkollo arrangerades första gången sommaren 2010, sedan dess har vi haft läger varje år. Vårt sångläger Voice Camp har arrangerats sedan 2013.

De nybyggda lokalerna där Seniorkollo hålls ligger i Främmestad, mitt i Västra Götaland, mellan Trollhättan och Vara, ca en timma från Göteborg.

Ändamålsenliga lokaler i en kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar.

Läs mer om våra lokaler och se vägbeskrivningar här.

Varje lägervecka har plats för 35 deltagare som delas in i flera mindre filmgrupper. 

Ja, det går bra att anmäla sig till så många veckor som önskas.

Nej, det går inte att reservera plats till någon lägervecka. Det måste göras en anmälan.

Det går dock bra att skriva upp sig på en kölista om aktuell vecka redan är fullbokad. Detta görs genom att skicka in anmälan som vanligt.

Nej, det går tyvärr inte att ha med sig t.ex. hund eller katt. Det tillåts inga husdjur i lokalerna. 

Huvudentrén och en sidoentré fungerar för personer som inte kan gå i trappor och som använder rullator eller rullstol. Dörröppnare finns ej. 

 

Entrén vid foajén fungerar för personer som kan gå i trappor, men använder rullator och kan ta denna uppför max tre trappsteg. Dörröppnare finns ej. 

 

Biograf, samlingssalar, grupprum och restaurang är tillgängliga via hiss men inte boendet.

 

Lokalerna är inte fullt anpassade för att ta sig fram med rullstol då det är en del otillgängliga ytor, ingen hwc/dusch vid sovrummen, begränsad åtkomst till hiss, inga dörröppnare. Några av studiorna har dubbelt golv vilket innebär ett trappsteg upp vid dörren/ingången till studion. Det finns inga tillgänglighetsanpassade sovrum eller badrum.

 

Byggnaden ligger i en sluttning med suterrängplan så det är lutande gångvägar och kuperad terräng runt huset. 

 

Parkeringsplats för rörelsehindrade finns vid huvudentrén. HWC finns i foajén.

 

Inga utrymmen är utrustade med hörselslinga. 

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Seniorkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad/skadad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

Anmälan

Våra aktiviteter

Våra lokaler

Anmälan

Våra aktiviteter

Våra lokaler