Inför lägret

När anmälan är gjord och deltagaruppgifter inskickade är det bara att invänta ett höstmysigt filmläger. Inför lägret får ni ett mail med uppdaterad information. Har ni frågor innan dess är ni givetvis välkomna att höra av er. Vi har också en sida med vanliga frågor och svar!

Resan hit

De flesta kommer till oss med bil. Det finns gott om parkeringsplatser som är gratis hela veckan. Vägbeskrivningar hittar ni här

Vill ni åka tåg/buss hittar ni information om transfer från Grästorp station här.

Är ni intresserade av samåkning väljer ni det vid anmälan. Samåkningslistan skickas ut till alla som godkänt det två veckor innan lägerstart.

Ankomst

Måndag förmiddag öppnar incheckningen 11:30. Lunch serveras från 12:00.

Vi har ett välkomstmöte 12:45 där personalen presenterar sig och vi informerar om veckans aktiviteter.

Boende och gruppindelning

I deltagaravgiften ingår boende i delat sovrum med en annan person. Vill du garanterat ha sovrummet för dig själv kan du uppgradera boendet.

Här hittar du mer information om boende och måltider.

Lägergruppen delas in i fem filmgrupper efter ålder. Det är i dessa filmgrupper som de flesta aktiviteter sker under veckan men mycket händer också i helgrupp. Vill ni dela rum och/eller filmgrupp med någon specifik person, som är anmäld till samma lägervecka, meddelas det vid anmälan. Gruppindelningen görs innan lägerstart, är ni två eller flera personer i sällskap placerar vi er i samma grupp om ni inte meddelar annat.

Kläder och andra tillhörigheter

De privata tillhörigheter som deltagarna har med sig till lägret ansvarar var och en för. Inventum tar inte ansvar för deltagarnas tillhörigheter och ersättning utgår därför inte vid skada eller förlust.

För kvarglömda saker ansvaras ej. Önskas kvarglömda saker skickas med post görs detta först efter att portot är förskottsinbetalt.

WiFi

Deltagare har fri tillgång till vårt WiFi som har bra täckning i såväl sovrum som studios och samlingssalar. 

Försäkring

Samtliga deltagare med svenskt personnummer är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på lägret. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad/skadad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

För att olycksfallsförsäkringen ska gälla är det viktigt att ni anger korrekt och fullständigt personnummer vid anmälan.

Café

Under veckan kan deltagarna handla i vårt café där det finns kaffe, te, glass, popcorn, frukt och andra godsaker. Det finns även tandborste, tandkräm, öronproppar m.m. Cafét håller öppet om kvällarna och även en stund i samband med måltiderna.

Frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag ingår i deltagaravgiften.

Packning

Utöver kläder och personliga tillhörigheter behöver ni ha med er:

  • Underlakan, påslakan, örngott, duschhandduk och liten handduk (detta kan väljas till vid anmälan att det ska tillhandahållas på plats)
  • schampo, balsam, duschtvål
  • Reflexer och ficklampa, om ni vill gå promenader på kvällar.

Saker ni inte bör ta med är nötter, parfym, hud/hårprodukter med starka dofter.

Rökfritt

Vi eftersträvar en snus- och rökfri lägerupplevelse för samtliga deltagare och personal. Hela anläggningen är tobaksfri, såväl inomhus som utomhus. 

Avslutning

Lägerveckan avslutas med en storslagen filmpremiär där alla filmer som gjorts under veckan visas. Som på alla premiärer är det mingel efter filmvisningen och vi avslutar med gemensamt eftermiddagsfika innan det är dags för hemresa 14:30.

Det finns möjlighet att boka transfer från lägret till Grästorp station, mer info hittar ni här.

Titta på filmerna efter lägret

Efter lägret finns alla filmer som gjorts under veckan på Seniorkollos youtube-kanal där ni kan titta på dem hur mycket ni vill och skicka länkar till släkt och vänner.

Mer att göra i området

Välkommen till Skaraborg

Utforska guldkorn som du inte visste fanns mellan Vänern och Vättern. Här finns ett rikt natur- och kulturliv och mycket att uppleva för alla åldrar och intressen.
 
Lek, plask och äventyr. Med vackra skogar, mjuka djur, historiska äventyr, science center, nöjesparker och upplevelsebad har Skaraborg något som passar alla familjer. Stora och små upplevelser för stora som små barn.

VisitNossebro – i hjärtat av Västra Götaland

Lokala turistwebben i vårt närområde där ni hittar tips på aktiviteter, mat & dryck och boende.